De zesde dag
Door: mingfay
Blijf op de hoogte en volg Ruud, Pauline en Jing
30 April 2010 | China, Xianyang
Vanmorgen hadden we een vroege start. Jing was voor zevenen wakker en maakte zijn zusje ook wakker. We hadden vandaag een rustige dag gepland aangezien we morgen weer gaan reizen naar Beijing. Na het ontbijt hebben we de city wall bezocht, een oude stadmuur in Xi'an vanwaar je mooi uitzicht over de stad hebt. Om hier te komen moet je een vijfbaans weg oversteken zonder dat het verkeer ook maar enigszins rekening houdt met de voetgangers. Het is eigenlijk gekkenwerk maar goed, we hebben het er levend vanaf gebracht door de Chinesen te volgen die dit gewend lijken te zijn. Ming-Fay ontpopt zich tot een eigenzinnig dametje. Ze kan heel lief lachen en haar met je mooie ogen stralend aankijken. Maar ze kan ook gillen, krabben, knijpen en meppen als het haar niet zint om daarna weer heel ondeugend te gaan lachen. Het liefst zit ze in de draagdoek bij mama. Ook papa houdt ze voortdurend in de gaten. Zodra hij even buiten beeld verdwijnt vraagt ze direct 'waar is papa?'in het Chinees. Dankzij de gids, de Chinese lessen en het feit dat haar vocabulair nog niet heel erg uitgebreid is, zijn we in staat om haar redelijk goed te verstaan. Andersom begrijpt zij ook steeds beter wat wij zeggen. We merken echter wel dat ze veel meer begrijpt als de gids voor haar in het Chinees vertaalt. Zoals dat bij de opbouw van taal gaat verstaat ze meer dan ze praat in het Chinees. Ze vraagt heel vaak waarom iets niet mag of wat we gaan doen. Ons antwoord in het Nederlands is dan natuurlijk niet altijd duidelijk voor haar en daardoor wordt ze wel eens onrustig. Omdat ze het zo goed doet vergeten we wel eens hoeveel er in een paar dagen tijd voor haar is veranderd en hoeveel impact dat op haar moet hebben. Dat merken we vooral doordat ze steeds meer slaap nodig lijkt te hebben. Ze heeft de hele middag tot 16.30 uur geslapen en vanavond om 21.00 uur sliep ze weer. Ze wordt sporadisch wakker en slaapt snel in. Ongetwijfelt heeft dit te maken met de hoeveelheid energie die alles haar kost. Vanmiddag hebben we van de gids het paspoort voor Ming- Fay ontvangen. Morgen gaat ze voor het eerst vliegen. We zijn heel benieuwd hoe dat zal gaan. Jing heeft er in elk geval zin in. Om 10.30 uur rijden we naar het vliegveld en om 13.30 uur vliegen we van Xi'an naar Beijing in 2 uur tijd. Nu gaan we snel de koffers inpakken, jullie horen morgen hoe het ons is vergaan. Een fijne koninginnedag en tot morgen!
30 April 2010 - 15:00
NING En MAAIKE:
Ik kan me voorstellen dat je soms vergeet wat ze allemaal voor veranderingen meemaakt. Wat zijn kinderen dan toch sterk en flexibel. Ze boft met zo'n lieve papa en mama die zich zo goed in haar kunnen verplaatsen.
Een hele goede reis morgen, en tot in Beijing.
Liefs Maaike , Ning, Eva en Martin. -
30 April 2010 - 15:51
Yvonne En Rob:
Het lijkt ons ook spannend om nu met z'n vieren op reis te gaan.Goede reis naar beijing. -
30 April 2010 - 18:37
Elles, Katinka & Sam:
Die eerste foto is echt leuk, zeg! Heel veel succes gewenst bij de vliegreis morgen. Hopelijk is ze net zo gek van vliegtuigen als jullie kleine man. -
30 April 2010 - 19:06
Joyce, Willem En R+C:
Hoi Ruud,Pauline,Jing en Ming-Fay,
Wat is het ontzettend leuk om te lezen hoe jullie steeds dichter naar elkaar komen en nu al als een (h)echte familie door het leven gaan.
Geniet nog even van China en daarna van alle aandacht en liefde op Schiphol en in Nederland.
Groetjes van Joyce, Willem, Rosemarijn en Cathelijne.
30 April 2010 - 20:19
Papa En Mama:
Lieve Pauline en Ruud,na een deels verregende start van de koninginnedag vandaag, het is hier zeker geen zomer maar 15 graden ,pas later werd het droger en zonniger maar niet warm.Wij zijn naar de verjaardag van Leo geweest,was gezellig.Hele goede reis naar Beijing met z'n viertjes, bijzonder hé! leuke foto's,het is lief om te zien dat ze al zo lekker met elkaar spelen,het zijn twee schatjes veel liefs Papa en Mama en dikke knuffels voor de kleintjes. -
01 Mei 2010 - 07:44
Ron,Ellen,Tigo, Sven:
Nu ik dit schijf zitten jullie in het vliegtuig of zijn jullie net geland! Wat een avontuur voor Ming-Fay en jullie natuurlijk ook ;-)
Hier gaat alles goed, vandaag wordt de camper verkocht dus wij zijn helemaal blij.
Koninginnedag leuk, Sven heeft zelf op de vrijmarkt dingen uitgezocht en hij wist precies wat hij wilde Nijntje of Ernie hihihi.
Tigo heeft zijn eigen onderhandelings techniek en het werkte ook.
dikke kus voor de kids en jullie ook.
liefs Ellen en de Mannen -
01 Mei 2010 - 09:35
Bart,Mireille&kids:
Hopelijk is jullie reis naar Beijing net zo goed verlopen als het tot nog toe gaat. Veel plezier in Beijing.
Liefs van ons